18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

 “…You can’t connect the dots looking forward…
you can only connect them looking backwards.”

Steve Jobs

Orice poveste despre devenire este o poveste despre traseul care a fost parcurs înainte. O poveste despre punctele critice din viața unui om și linia invizibilă care le leagă: chiar dacă, la început, par haotice, fără vreo legătură între ele.  Steve Jobs mi-a inspirat această imagine și ideea că viața are o inteligență a ei, care face ca aceste puncte, aparent aleatorii, să se unească undeva, cândva.
După câteva experiențe și întâlniri deloc întâmplătoare, punctate de câteva momente euforice de revelație, iată punctele critice care m-au dus de la avocatură, cariera pe care mi-o alesesem încă din liceu, la transformarea spațiilor și interioarelor.

  • 2003 a fost anul în care am primit prima provocare majoră în noul domeniu: amenajarea unui birou public, care s-a tot mărit și modificat de-a lungul anilor, ca și lumea lui Alice in Wonderland, solicitându-mi inventivitatea, resursele și pasiunea pentru amenajări. Timp de câțiva ani, am revenit la acest proiect de referință, ca la un puzzle căruia i s-au multiplicat, din timp în timp, piesele din joc.
  • 2007 a fost anul în care am renunțat la profesia de avocat, pentru a face un salt de credință într-o meserie nouă. A fost anul ezitărilor, incertitudinii, întrebărilor la care încă nu aveam răspuns, iar elanul meu era când mare, când mic, când prezent, când invizibil, ca și pisica de Cheshire.
  • In 2010 au venit și primele răspunsuri – prin cursurile de formare urmate la Central St Martins (University of Art London) – și nu, nu s-au datorat întâlnirii cu omida fumătoare. A fost anul care mi-a punctat, asemenea unor examene solicitante, noi provocări profesionale: amenajarea unei locuințe extinse, a unui apartament și a unei case de vacanță. Rezultatele au fost apreciate de beneficiari, lucru ce a atras cu sine noi recomandări, solicitări de amenajare, dar și multe încurajări, determinându-mă să explorez cu îndrăzneală acest teritoriu nou.
  • 2013 a adus cu el un nou curs de formare, în Interior Design (tot la Central St Martins), un entuziasm crescând, dar și noi întrebări. Având o fire practică și pragmatică, am țintit spre următorul punct critic, următoarea experiență și întâlnire providențială care să mă aducă mai aproape de o recunoaștere, o nișare în acest nou domeniu.
  • 2014 a însemnat înființarea propriului birou de design interior, Adina Popa Home Works. Mult așteptat și presărat cu provocări, acest moment  mi-a confirmat ceea ce știam deja: punctele, experiențele critice există. Trebuie doar să ai încredere că ele se vor uni într-un final… glorios și că vor duce la rezultatul mult așteptat.
  • 2015 – cum altfel aș putea continua, decât prin pasiune, muncă susținută, puțină nebunie, determinare, joc, creativitate și o echipă formidabilă.

După multă muncă, reveniri, intrebări, răspunsuri, căutari, tot mai multă muncă, inspirație, întâlniri norocoase și încrederea că am ales drumul cel bun… punctele mele s-au unit, în sfârșit.