Cum am făcut loc unui nou membru al familiei
22741
post-template-default,single,single-post,postid-22741,single-format-standard,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Cum am făcut loc unui nou membru al familiei

Atunci când timpul te forţează în cel mai plăcut mod posibil să faci o schimbare în viaţa ta, apelarea la un designer interior este cel mai bun prilej pentru a transforma o casă de locuit într-o casă estetică şi perfect funcţională.

Pentru imobilul de 115 metri pătraţi din imaginile alăturate, fluxul obişnuit al vieţii a trebuit urmărit şi optimizat cât mai mult în favoarea clientului şi pentru echilibrul spaţiului, iar principala temă de casă a fost  recompartimentarea etajului  şi crearea unei noi camere de copil, bineînţeles, totul într-un buget prestabilit.

În ceea ce priveşte  parterul, am avut misiunea de a asigura o trecere mai lină de la intrarea în casă înspre camera de zi, fără a obtura din amploarea spaţiului. Iniţial, trecerea se făcea brusc şi, pe lângă pierderea ineficientă de agent termic, era nevoie de mai multă armonie vizuală şi compartimentare. S-a creat un surplus de spaţii de depozitare, spălătorie şi uscătorie, iar construirea efectivă a unui hol a conferit parterului functii practice mult dorite.

Luminoasa cameră de zi a primit o bibliotecă Adina Popa Home Works şi o lampă de design autentic românesc, încadrată perfect, fiind o nouă sursă de căldură şi confort vizual odată cu şemineul.

În materie de mobilier, pentru amenajarea bucătărie s-au folosit în principal piese de mobilier Ikea, iar pentru a aduce un plus de unicitate şi efervescenţă, am intervenit cu o serie de piese de mobilier statement.

La etaj, pentru adaptarea spatiului la proaspat extinsa familie, dintr-un dressing de 2 metri pătraţi deja existent pe lungimea holulului, s-a creat o cameră de copil, fără a afecta dispunerea celorlaltor camere. Printr-o reconfigurare, baia iniţială a devenit mult mai funcţională, iar accesul la ea, odată rezervat doar pentru dormitorul matrimonial, a devenit comun deservind întreg etajul.

Acum în număr de două, camerele copiilor au primit fiecare signalistica ei la uşa de acces, şi-anume aplice de la Fabrica de Litere, cu iniţialele „locatarilor”. În modul acesta, părinţii vor fi clar avertizaţi cu privire la  încălcarea spaţiului privat al micuţilor printr-o semnalizare luminoasă în prealabil 🙂

În amenajarea băilor am apelat la faianţă şi gresie spaniolă, am plasat cat mai multe spatii de depozitare, iar prin stereotomia faiantei am reuşit să transformăm o încăpere cu o utilitate practică într-o oază de inspiraţie şi relaxare.

11
12
13
14

Datorită unui design interior foarte bine adaptat limitelor bugetului şi, desigur, permisivităţii spaţiului, noul decor s-a asimilat încă din primele clipe, iar casa a devenit mult mai apropiată de sufletul clienţilor. Locuinţa a câştigat un nou suflu practic şi estetic, clienţii noştri dragi o casă nouă, iar echipa Adina Popa Home Works încă o şansă de a pune în valoare personalitatea vivantă a unui spaţiu.

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.