22527
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22527,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Vestige Centre Ville

Un spațiu cu personalitate, într-o clădire istorică, greu încercat de amenajări anterioare: cum îi redăm farmecul inițial astfel încât să fie adaptat și cerințelor unui salon de înfrumusețare modern?
Clădirea de patrimoniu din centrul orașului dezvăluie de la prima privire un spațiu generos, pe două nivele, ce păstrează un aer distins și monumental datorită fațadei și intrării frumos nuanțate arhitectural.
Încă de la început, am realizat că am primit un proiect de amenajare cu multiple provocări. Prima provocare de la care am plecat a fost recuperarea spațiului si repunerea lui în valoare; de sub multe straturi de finisaje nefericite a ieșit la iveală un mozaic din marmură, care a închegat conceptul nostru, completându-se perfect cu propunerea inițială. Totodată, am adus la un numitor comun toate elementele spațiului, ținând cont de personalitatea beneficiarilor și de destinația sa. Altă provocare, cea tehnică, a fost adaptarea spațiului la nevoile unui salon  și a însemnat recompartimentarea etajului și foarte multă inventivitate pentru parter, unde am așezat una după alta piesele puzzle-ului nostru: am facut loc celor 8 posturi de lucru, recepției,  zonei de Colour Bar, scafelor, vitrinei, cabinei de probă și zonei de design vestimentar, totul desfășurându-se într-un spațiu deschis de doar 70 mp.

O altă rigoare a fost folosirea (cu câteva mici excepții) a întregului mobilier pe care beneficiarii îl aveau deja pentru noul spațiu și adaptarea lui în noul amplasament.

Cea mai mare provocare a fost armonizarea  tonului clasic dat de stilul clădirii istorice cu vibrația originală și foarte modernă a salonului și a persoanelor tinere ce îl vor folosi. În acest sens, intervenția noastră cea mai vizibilă,  și o mare provocare tehnică, a constituit-o tavanul  parterului- decorat cu folii metalice pe toată suprafața, pentru a crea un dialog inedit cu oglinzile ce decorează întreg peretele opus intrării și cu recepția sobră, din lemn masiv. De altfel, întregul spațiu respiră acum în ritmul  unui design contrastant, clasic și industrial.
Un spațiu, multiple provocări, un atelier elegant și perfect adaptat gesturilor de frumusețe, misiune îndeplinită!