22806
post-template-default,single,single-post,postid-22806,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

House Facelift

Am primit recent “in tratament” o casa eleganta, dar care emana un aer usor trist trist si prea sobru: bucataria era complet in intuneric si de un clasic obositor, un living in care amprenta eleganta dar prea clasica a tapetului emana aceeasi atmosfera sobra, un birou si dormitor in care mobilierul sufoca atmosfera; un dining neprietenos prin cromatica stearsa si prin piesele de mobilier dispuse usor dezordonat.

Cum procedam intr-o situatie de genul acesta, in care tema principala este armonizarea trasaturilor casei cu ale proprietarului, gasirea unui limbaj comun intre ei?
Inainte de toate, ii pastram eleganta autentica, o mare calitate, tot mai rara in zilele noastre!
Apoi urmarim fluxul natural al spatiului si ii aducem pe cat posibil imbunatatirile necesare. Pastram toate piesele de mobilier si obiectele valoroase. Cautam artificiile prin care sa echilibram toate piesele in tabloul nostru, creionat de client: prin lucrari marunte de constructie, instalatii electrice, prin alegerea de culori, texturi, prin renuntarea la piese mici care incarca decorul, prin aducerea in prim plan a unor obiecte cu personalitate, cu umor sau cu o poveste a lor. Intotdeauna avem in vedere un principiu important: Less is more!

Mai jos se vad exemple de decor clasic de care ne-am legat in modificarile facute, pastrand piesele de mobilier si regrupandu-le, pt o mai mare ergonomie si pt un aspect mai coerent.

Inca de la intrarea in Casa sobra te intampina un aer elegant, dar trist si intunecat. Cu gandul la pauni si la coloritul lor mandru si perfect, am demarat operatiunea “facelift” cu siguranta ca tot puzzle-ul va fi la final elegant si maret . In hol am ales draperii pline de culoare si perdele mai transparente, pt a filtra cat mai discret lumina naturala si pt a armoniza cromatic spatiile de trecere cu camerele.

In bucataria intunecoasa am incercat sa destindem atmosfera prin inlocuirea mesei si a scaunelor, iar decorul a fost completat de prezenta supla a unei lampi moderne, in forme geometrice. Am eliminat astfel colturile in spatiul mic si am adus culoare si lumina si …mai multe functii bucatariei, care este acum asa indragita de beneficiara, incat o foloseste si ca birou!

In dining, am grupat piesele de mobilier, pt a fi mai usoara folosirea lor, am ales un tapet discret si usor, ca o pana de paun, si am ales o optat pt un element surpriza, care sa ‘sparga” decorul: lampa Abajourd’hui de la Flos care a venit ambalata ca o mumie egipteana, si-a facut loc in dining si raspandeste mistere in jurul ei.

Biroul a avut parte de o interventie minima si de principiu: sa lasam lumina si arta sa ne bucure privirea. Astfel, am preferat ca profilele decorative sa fie o rama pt rame:)

In dormitor, spatiul ne-a limitat la cateva miscari, dar cu efect puternic: un tapet artistic semnat Marie Nouvele, care a fost integrat cu usurinta intr-o noua schema cromatica, draperii pastel si un nou corp de iluminat. Toate aceste detalii au preluat parca din greutatea mobilierului masiv ales initial de proprietara si aerul a devenit mai usor.

Casa eleganta respira acum un aer tineresc. Iar operatia a fost scurta si nedureroasa!