23445
post-template-default,single,single-post,postid-23445,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Zepter Bioptron

Cand am lucrat la proiectele de amenajare Zepter-Romania, ne-am ocupat si de un spatiu dedicat aparatului „minune”, BIOPTRON. Este un aparat revolutionar, bazat pe terapia medicala cu lumina polarizata.

Desi beneficiind de intrare direct din strada, spatiul a fost complicat de abordat, avand o impartire si niste stalpi de rezistenta care ne-au trasat coordonatele compartimentarii.

 

Pornind chiar de la principiile functionarii acestui aparat, am gandit ca amenajarea noului spatiu trebuie sa stimuleze vindecarea pacientilor prin lumina si culoare, inca de cand pasesc in spatiul Zepter-Bioptron.

Zona de intrare gazduieste scaunele celebre Panton, pe care le-am folosit si in amenajarea #Zepter Hub, creand o nota unitara pentru imaginea acestui brand in Romania. Procurarea scaunelor colorate, tinand cont de spectrul luminii, a fost o provocare, fiindca anumite culori sunt produse in serie foarte limitata.

Peretele din fundal a fost gandit special pentru acest proiect si in aceeasi idee a luminii vindecatoare, iar mesele Tauko, suportul aparatului revolutionar, cu forma lor versatila pot forma „floarea vietii”, una din metaforele tamaduitoare de la baza terapiei.

Cabinetul medical este decorat minimal, lasand peretii albi pentru a fi un suport bun pentru cromoterapie, realizata cu un retroproiector. In zona de garderoba a medicilor este ascuns sintetizatorul muzical, care intregeste terapia revolutionara.

Am transformat astfel un spatiu rece si impersonal intr-unul modern, prietenos, in aceeasi linie estetica pe care am dat-o amenajarilor Zepter-Romania si in acord deplin cu functia sa comerciala.