23269
post-template-default,single,single-post,postid-23269,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Friandise: despre dulcele discret al pastelurilor

Conceptul pe care am clădit întregul proiect Friandise a fost acela al dantelei, cu alburi și bejuri minuțios lucrate manual, piese care șoptesc în urechea clienților fermecați povești de demult apuse. Piesele de macrame vintage, deja existente, au fost regândite și complet transformate vizual în obiecte de design: în corpuri de iluminat obținute prin dantelele tratate cu rășină hipoxidică și în perdele care dau locului o atmosferă unică, autentică. Dantelele se regăsesc metaforic chiar în produsele Friandise, în prăjiturile cu modele de mousse și creme minuțios construite de artiștii cofetari. Dantela e inima proiectului nostru, cu ea a început totul.

Când am început proiectul Friandise, ne-am propus ca virtualul client ce pășește pentru prima dată în această cofetărie să se binedispună, iar atmosfera de acolo să-l facă să zâmbească. Și asta înainte de a se apropia de vitrina cu dulciuri, nu după! Să inspire încântat, anticipând deliciul gustativ și să se așeze la o măsuță ca să se bucure de prăjitură, în loc să o ia la pachet, acasă.

De ce să nu recunoaștem, adevărul e că designul interior al cofetăriei Friandise a fost gândit de niște persoane cărora le plac dulciurile acestei cofetării mai mult decât și-ar dori ele uneori să recunoască. Da, ne declarăm vinovate de această slăbiciune – atât gustativă cât și vizuală: We ❤Friandise.

Gama de pasteluri și alburi cu care am decis că s-ar asocia perfect deliciile Friandise îndeamnă clienții care vin să se așeze la o prăjitură și o vorbă, să nu se grăbească, să se bucure de calm și confort. Mobilierul, vesel și nepretențios, a fost adaptat pentru a întreține această stare de bine și mulțumire pe care produsele lor dulci o oferă în mod inevitabil consumatorilor. Fiecare piesă de mobilier a fost refăcută manual de proprietarii cofetăriei, cu dragoste și minuțiozitate.

Corpurile de iluminat sunt menite nu doar să continue ambianța creată de prăjiturile minuțios construite vizual, dar și să te invite să stai la povești la fel de dantelate ca și ele. Fiecare piesă obținută prin tratamentul cu rășină hipoxidică este unică, iar atmosfera inedită pe care o creează este subliniată atât de dantela care se regăsește în perdele vintage, cât și aceea a gulerelor acelora care realizează și servesc minunatele delicii.

Spațiul rezultat e cochet și relaxat, iar oglinda înrămată de pe perete e mai mult decât necesară, mai ales pentru clientela feminină. Nimic nu amintește de truda inițială de a adapta interiorul la noua sa destinație, aceea de cofetărie și laborator, care pentru a fi aprobate s-au supus normelor.

Măsuțele rotunde, mici și drăgălașe, le îndeamnă la conversații intime atât pe prietenele bune care vin la Friandise să se îndulcească puțin, cât și pe îndrăgostiții hipsteri care își dau, tot aici, întâlnire la o prăjitură.

Ușoarele tente retro ale corpurilor de mobilier atașate pe pereți completează atmosfera de poezie florală, de rimă minulesciană.

Ne amintim mereu cu drag de acest proiect, la care proprietarii cofetari au lucrat cot la cot cu echipa de design.