23291
post-template-default,single,single-post,postid-23291,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Minuette: pentru o experiență premium de shopping auriu

Conceptul pe care a fost gândit proiectul Minuette a fost acela al unui magazin exclusivist, care oferă clientelei sale selecte nu doar marfă de lux precum pantofi și accesorii Dolce & Gabanna, ci și o experiență de shopping premium unică în orașul Cluj Napoca.

Pentru a vizita magazinul, clienții urmau să sune pentru a-și rezerva un timp special alocat, timp în care vor fi răsfățați cu prosecco și atenția specială a personalului. De la această viziune exclusivistă a început totul, iar culoarea pe care am ales-o să o ilustreze a fost auriul.

Manechinul cu trei picioare, special “croit” pentru a fi transformat într-un obiect de design, ilustrează ideea că multiplele perechi de pantofi de care invariabil se îndrăgostește oricine ajunge să pășească pragul Minuette nu sunt suficiente pentru două picioare: ți-ar trebui mult mai multe picioare ca să poți purta deodată toți pantofii pe care ți-i dorești. Bogăția cromatică a exponatelor nu lasă loc pentru prea multă culoare, așa că am optat la intrare pentru tonuri neutre care lasă marfa să strălucească. Totul a fost gândit pentru a pune în pagină superbele piese de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesoriile.

 

Am avut bucuria de a putea folosi materiale originale Dolce & Gabanna și pentru decor (draperiile). Am obținut astfel un cadru luxuriant binemeritat, de altfel, de superba marfă expusă.

Am creat un display special, realizat din măsuțe croite, tăiate și regândite, în așa fel încât să ofere un cadru inedit superbelor genți pentru a fi expuse. Totuși, cromatic nu am dorit să ieșim în evidență, lăsând din nou obiectele expuse să fie cele care strălucesc.

Iluminatul a fost realizat la trei nivele care se completează reciproc armonios, creând o atmosferă caldă și unitară. Iluminatul decorativ ambiental s-a realizat prin scafe decorative orientate în sus, iluminatul de obiect a fost făcut prin reflectoare orientate punctual, iar pentru iluminarea de decor am folosit lămpi accent de la Flos, printre acestea tronând lampa Skygarden, o imagine legendară a copilăriei creatorului ei.

Tâmplăria ușilor a fost în întregime refăcută, iar pentru auriul accesoriilor de fier, lemn și cel de pe pereți au fost folosite vopsele decorative speciale.

Măsuțele aurii au funcție dublă, de suport pentru obiecte, dar și pentru a ajuta la servirea clienților cu un pahar de prosecco sau mai multe, ilustrând cât se poate de concret expresia (adaptată de noi) „o atenție, un pantof.”

Piesa de rezistență, care se evidențiază printre celelalte piese de mobilier ale magazinului, este vitrina roșie tapițată, o piesă originală de baroc venețian din secolul XVII, găsită cu greu la un anticar și venită tocmai din Veneția pentru a trona aici, la Minuette.

Ne amintim cu mândrie de acest proiect luxuriant, de provocarea care a însemnat pentru noi și de rezultatul cu care ne mândrim.