23302
post-template-default,single,single-post,postid-23302,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

The Story: despre o Arcă a lui Noe fashion

Conceptul pe care am construit proiectul The Story a fost acela al Arcei lui Noe: eclectismul mărfii expuse – având ca punct calitatea excepțională – am dorit să se oglindească în designul compus din multiple elemente animaliere. Arca lui Noe a fost ideea centrală a proiectului nostru și de la ea am început lucrul.

Prima provocare a fost readucerea spațiului (care are un timp propriu și o istorie de multiple folosințe în spate) la forma sa inițială. Bolțile, din cărămida lor impregnată au fost tratate, iar toți pereții a fost nevoie să fie îndreptați. Sistemul de încălzire și ventilație a fost ales așa încât să nu fie invaziv din punct de vedere spațial, iar sistemul de iluminat a fost dificil de montat, grija principală a acestei faze fiind să nu se distrugă bolțile prin procesul de montaj.

Cromatica folosită de noi a fost una neutră pentru a nu concura cromatica vibrantă, luxuriantă a obiectelor expuse. Formele tridimensionale și jocurile de gri, negru și alb au fost suficiente pentru a da o notă de plăcut și viu spațiului creat.

Cromatica folosită de noi a fost una neutră pentru a nu concura cromatica vibrantă, luxuriantă a obiectelor expuse. Formele tridimensionale și jocurile de gri, negru și alb au fost suficiente pentru a da o notă de plăcut și viu spațiului creat.

Cabinele de probă au o structură metalică special concepută; sunt aerisite, spațiul generos pe care l-am rezervat lor inspirând relaxare și senzația că la un shopping adevărat timpul se oprește, sau oricum nu mai are importanță. Mocheta, caldă și cochetă, te îndeamnă și ea să nu te grăbești.

Printre obiectele de decor animaliere, alături de maimuțe și girafă, se remarcă bassetul care inspectează lenjeria intimă expusă, canapeaua în formă de șarpe care tronează în mijlocul magazinului și coarnele de cerb create special pentru vitrină. Alte obiecte de decor, gândite de noi, au fost confecțiile metalice ale umerașelor gigantice, oglinzile și standerele.

Texturi precum marmura de pe blatul de la recepție, microcimentul de pe jos merită menționate, la fel și peretele care a fost construit special pentru a susține girafa îndrăgostită. Acest proiect ne bucură nu doar pentru că ne-a provocat nouă imaginația, ci mai ales pentru că e o surpriză și o provocare pentru imaginația fiecărui client care intră în magazinul The Story.