Trésor – în casă nouă
22764
post-template-default,single,single-post,postid-22764,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Trésor – în casă nouă

Fiecare proiect vine însoţit de o viziune, fie că e locuinţă personală, spaţii de birouri, florării sau saloane de înfrumuseţare. Pentru salonul de mirese Trésor viziunea a fost una de basm, fineţe şi eleganţă.

Proiectul a debutat, desigur, cu primele limitări aduse de cele două încăperi lungi, ca nişte holuri, care trebuiau să găzduiască fiecare peste 100 de rochii de mireasă spre expunere.  Ca şi Marşul Nupţial, trecerea spre interiorul salonului avea rolul să introducă vizitatorul în cadrul poveştii de dragoste Trésor. Am ales un roz pal pentru exteriorul uşii şi am îmbrăcat intrarea într-o spectaculoasă florescenţă de hârtie semnată Kaminohana.

Deoarece salonul se află într-o zonă care găzduieşte un mediu artistic clujean, ne-am dorit ca detaliile de construcţie şi amenajare pe care le vom aborda să se alinieze unui curent artistic şi atipic. Prin urmare, am combinat stilul industrial cu basmul, iar cele mai importante elemente ale acestui salon, rochiile şi oglinzile, sunt înşirate respectiv încadrate, în plat-bande metalice  create exclusiv pentru Trésor de către Adina Popa Home Works.

Cu toţii ştim prea bine că basmele au ajuns până la noi plimbate de cuvinte şi imagini. Cu ajutorul şi viziunea talentatei artiste Agnes Keszeg, pereţii salonului au fost îmbrăcaţi într-o serie de ilustraţii supradimensionate minunate care animă spaţiul. Personajele se potrivesc perfect cu povestea, dar în acelaşi timp pot fi şi modele de reviste fashion, cât şi partenere de discuţii atunci când ai nevoie de o părere la un pahar de prosecco.

Pereţii spaţiului au primit o nuanţă suavă de gri pentru luminozitate, iar tavanele celor două încăperi fac trecerea între tendinţele pantone 2016 şi 2017, respectiv  roz quartz şi verdele viu. Întreaga tâmplărie a fost schimbată, iar geamurile au fost refăcute pe ancadramentul istoric al clădirii, pervazele de lemn devenind în acelaşi timp şi corpuri de expunere. Pentru o continuitate vizuală şi estetică, vechile fotolii se odihnesc acum pe o mochetă elegantă şi practică.

În ceea ce priveşte iluminatul, ca şi instalaţii de iluminat „vedetă”, adiţionale reflectoarelor, am ales lampa Zettle creată de Ingo Maurer  pentru prima încăpere , atribuindu-i şi rolul de suport de amintiri. Cea de-a doua încăpere a primit un candelabru impozant foarte potrivit pentru expunerea rochiilor de seară şi pentru accentuarea pantone-ului ales în vopsirea tavanului.

Ca fiecare salon de mirese, era imperios nevoie de cabine de probă. Prima încăpere şi-a primit-o cu ajutorul unei structuri metalice discrete, înalte şi a unei draperii elegante.  În cea de-a doua încăpere, unde se regăsesc şi rochii de seară, s-a creat o structură ingenioasă care deserveşte mai multor scopuri.

Salonul de mirese Trésor a venit cu o provocare şi o serie de limitări care, în final, au devenit parte a unei elegante şi ingenioase cereri în căsătorie. O încăpere a devenit o poveste, iar un spaţiu a devenit tărâmul unui basm. Te felicităm pentru că ai spus „da” şi invităm să-l vizitezi, pentru că orice basm are nevoie de prinţesa şi prinţul său.